Wie zijn wij?


De maatschappij van tegenwoordig vraagt veel van de mens als individu. Hoge verwachtingen zorgen voor
prestatiedruk in verschillende opzichten. Rekening houdend met de toekomst zal dit zeker niet verminderen maar juist verergeren. Helaas is dit gegeven in de meeste gevallen de oorzaak van maatschappelijke problemen. Het individu is niet (meer) in staat aan deze verwachtingen te voldoen en krijgen te maken met:

financiële problemen, psychische problemen, sociale problemen, criminaliteit, discriminatie, problemen met assimilatie bij allochtonen, gedragsproblemen, angsten, werkeloosheid, problemen met behalen van school, relatieproblemen, opvoedproblemen, verslavingen, of een combinatie van meerdere problemen.

Er zijn tallen van probleemsoorten waar het individu mee te maken kan krijgen, en kan hierbij in een situatie “terecht komen” of er (on)bewust voor kiezen om aan deze problemen te ontkomen. Fabienne Welzijn biedt mensen met maatschappelijke problemen een helpende hand in de vorm van begeleiding en ondersteuning. Het kan hierbij gaan om het voorkomen van maatschappelijke uitsluiting maar ook om het bieden van een helpende hand aan mensen die reeds maatschappelijk uitgesloten zijn & financiele dienstverlening in de vorm van bewindvoering/inkomensbeheer.

Fabienne Welzijn bevordert de integratie in deze hectische samenleving, welke op diverse vlakken bevordert kan worden. Het bevorderen bestaat het begeleiden, stimuleren, motiveren en ondersteunen op informele wijze. Fabienne Welzijn staat naast het individu in plaats van boven het individu. Fabienne Welzijn werkt samen met het individu aan een weg binnen deze samenleving. Door haar betrokken en betrouwbare aanpak naar het individu is er sprake van empathie. Empathie, oprechte betrokkenheid, inlevingsvermogen, de juiste kennis en een professionele blik zijn de ingrediënten die nodig zijn om te integreren in deze samenleving. De begeleiding is persoonlijk wat uiteindelijk zorgt voor een sneller proces naar de zelfstandige “terugkeer” in de maatschappij, want juist deze nabijheid maakt de samenwerking tussen hulpvrager en begeleider vertrouwd.

Onze hoogverwachtende maatschappij heeft een vangnet nodig om dusdanig te kunnen blijven functioneren zoals dit nu het geval is. Fabienne Welzijn dient hierbij als dit vangnet. Door haar
professionaliteit, brede doelgroepervaring en persoonlijke betrokken aanpak in het maatschappelijk werk
maak Fabienne Welzijn het verschil in de samenleving.